Care sunt simptomele si semnele varicelor?

La persoanele cu vene varicoase, simptomele pot varia de la un caz la altul și la majoritatea ele apar după o perioada prelungita de stat în picioare.
Senzația de picioare grele, de tensiune sau greutate la nivelul gambelor, senzația de arsura, de amorțeli, cârcei, furnicături, sunt primele simptome ale bolii varicoase. In această fază a bolii venoase, primele semne sunt apariția telangiectaziilor, venectaziilor, urmate de venele varicoase care sunt din ce în ce mai dilatate. Pe lângă simptomele inițiale, pe măsura ce boala evoluează, apare și edemul membrului afectat.
Acumularea de apă – edemul, se datorează extravazării lichidului din venă, din cauză hipertensiunii venoase. Gleznele se umflă, mai ales spre seară, însă pe parcursul nopții  spre dimineață ele revin la normal, prin dispariția hipertensiunii venoase.
In stadiile avansate apar dilatații venoase multiple, pachetele  varicoase devin tortuoase, iar edemul se menține și pe parcursul zilei. Pielea devine ulterior din ce în ce mai groasă, indurată, apare lipodermatoscleroza, iar pe-a locuri pigmentațiile maronii, între petele maronii apar zone albe, atrofice și ulterior poate apărea eczema. Petele maronii apar datorită descompunerii pigmenților de hemoglobină, din sângele ajuns în afara lumenului vasului, ca urmare a hipertensiunii venoase.
Aceste manifestări ale insuficientei venoase cronice, pot fi inversate, lent, după corectarea hipertensiunii venoase.
vascular-renew

      Clinica Vascular Renew va fi închisă în perioada 5 septembrie -16 Octombrie inclusiv și se va redeschide pe 17 Octombrie.

Pentru programări sau întrebări ne puteți contacta utilizând formularul de pe site și vom reveni de îndată ce putem cu răspuns către dumneavoastră.