Termocoagularea

Radiofrecvență Transcutanată

Despre  radiofrecvența  transcutanată

Radiofrecvența  transcutanată  folosește unde de radiofrecvență pentru a  produce termocoagularea. Aceasta este cea mai recentă, cea mai avansată și cea mai revoluționară tehnică pentru eliminarea permanentă a venelor mici roșii, supărătoare de pe față, picioare și corp, cunoscute și ca telangiectazii sau vene spider. După ce multe sisteme laser și de lumină au eșuat în îndepărtarea eficientă a acestor vene spider, acest tratament oferă avantaje fără precedent printr-o procedură relativ nedureroasă de eliminare a vaselor mici inestetice, fără risc de vânătăi, cicatrizare sau pigmentare.
Clinicile de top din lume, folosesc aparate care au la  baza utilizarea acestei tehnologi avansate de termoablatie  transcutanată, datorită tratamentului dovedit clinic a fi  sigur, eficient și permanent (VeinWave, .
La Vascular Renew utilizăm un aparat cu tehnologie avansată de termoablatie transcutanată, ce produce oscilații electromagnetice de 30MHz, care la 1/100  secunde determină, prin intermediul unui  ac foarte subțire (cu diametrul de 0,01 mm sau 0,03 mm), termocoagularea vasului care este tratat.

Avantajele

  • Tehnologie inovatoare, minim invazivă
  • Rezultat instant și eficient, măsurabil după un singur tratament
  • Tratament selectiv și precis, acționând direct asupra telangiectaziilor rezistente la laser și scleroterapie
  • Fără efecte secundare (arsuri, cicatrici, necroze, hiperpigmentări sau depigmentări)
  • Siguranță, precizie, eficientă prin sistemul digital de control – Micro Control Technology
  • Aparatul utilizat are Certificare CE și  FDA

Ce tratează Radiofrecvența transcutanată?

Angioamele cutanate (Cherry Haemangioma), sunt alcătuite din grupuri de capilari sanguine sparte la suprafața pielii, formând o papule roșie. Ele variază atât în formă cât și în mărime. Apar frecvent odată cu vârsta și se pot dezvolta pe majoritatea zonelor.

Vinișoarele fine roșii de la suprafața tegumentului, care au un diametru foarte mic, sub 1mm, ce pot fi prezente la: față, gât, piept, gambe, picioare.

Telangiectaziile sunt  firișoarele albastre, ceva mai mari, până la 1 si  2 mm.

Papiloame cutanate (negi pediculați), sunt tumori cutanate benigne, de obicei exofitice, pediculate, de culoarea pielii sau hiperpigmentate care se dezvoltă cel mai frecvent în zona gâtului, axilar, inghinal, submamar, pleoape,etc..

Punctele albe (milia), sunt punctele de grăsime mici, galbene sau albe, care își fac apariția pe față în jurul ochilor și reprezintă chisturi de keratină ce pot afecta persoanele de orice vârstă.

În ce constă tratamentul?

Tratamentul este rapid, simplu,  durează între 15-20 min  și se execută în decubit dorsal sau ventral (culcat pe patul de examinare), în funcție de localizarea leziunilor.
Procedura nu necesită anestezie, este în general nedureroasă, dar sunt persoane care pot simți o senzație de disconfort, perceput  că o minimă înțepătură, caz în care se poate utiliza un topic anestezic. Zona care urmează a fi tratată este dezinfectată, iar apoi se aplică pe traiectul venectaziei, vârful acului (care este foarte fin 0,1mm-0.3mm), prin intermediul căruia se elimina energia necesară termocoagulării. Procedura efectivă înseamnă tratarea vaselor punct cu punct prin impulsuri  perpendiculare cu planul vasului, cu durată, intensitate și frecvență corespunzătoare dimensiunii acestuia. Imediat după aplicarea energiei de RF  venectaziile  vor dispărea instantaneu.
Pentru venectaziile  mai mari poate fi necesară o intensitate mai mare a emiterii undelor de RF, ceea ce poate determina la finalul procedurii că în  aceste zone tegumentul să fie mai roșiatic și ușor mai cald. La finalul procedurii nu se mai simte nici un disconfort.
Numărul de sesiuni necesare variază în funcție de numărul si mărimea telangiectaziilor tratate si felul cum reacționează la tratament  și nivelul de perfecțiune estetic dorit.

După procedură

După procedură nu este necesar un  timp de recuperare, activitățile obișnuite vor fi reluate imediat. Că la orice tratament efectuat la nivelul pielii, dacă zona tratată va fi expusă la radiații ultraviolete (soare), există riscul apariției unor diferențe de culoare ale pielii pe zona unde s-a făcut procedura. Fotoprotectia prin aplicarea de creme cu factor de protecție este importantă, în acest fel fiind înlăturat riscul modificărilor de culoare.

Rezultate

Tratamentul de termocoagulare cu unde de  Radiofrecvență cu frecvență înaltă, poate fi prima opțiune de tratament, în cazul vinișoarelor foarte mici roșiatice, sau poate fi  necesară că și completare a  eliminării venectaziilor care nu dispar după tratamentul de scleroterapie, laser, intervenții endovenoase ablative sau chirurgicale.
Tratamentul oferă multiple avantaje în ceea ce privește precizia, eficiența și siguranța, aparatul utilizat este prevăzut cu un sistem digital de control – Micro Control Technology cu Certificare CE și  FDA,  ceea ce face că  metodă de tratament să fie una sigură.
Beneficiile estetice ale tratamentului sunt evidente, fiind terapia de elecție pentru vasele mici și foarte mici. Studii efectuate în domeniu arată o eficiență foarte bună a metodei și lipsa complicațiilor.
vascular-renew

      Clinica Vascular Renew va fi închisă în perioada 5 septembrie -16 Octombrie inclusiv și se va redeschide pe 17 Octombrie.

Pentru programări sau întrebări ne puteți contacta utilizând formularul de pe site și vom reveni de îndată ce putem cu răspuns către dumneavoastră.