Microflebectomia

Ce este și cum se efectuează

Flebectomia sau microflebectomia este o tehnică chirurgicală minim invazivă care constă în  îndepărtarea prin incizii milimetrice succesive de 1-3mm,  a venei varicoase vizibile, inestetică. Aceasta se efectuează după efectuarea anesteziei locale.
Venele sunt detectate inițial atât vizual, cât și cu ajutorul aparatului Veinlite LEDX ®  sau  prin utilizarea ultrasunetelor pentru venele situate mai profund sub piele.
Procedura poate fi efectuată în cabinetul medical, în doar câteva minute, în funcție de locația și cantitatea de vene varicoase.
Micile plăgi tegumentare se închid folosind  steril Streep-urile care favorizează o cicatrizare foarte estetică. Peste se aplică inițial o fașă neelastică pentru 24 h și ulterior ciorapul elastic care trebuie purtat 2 – 3 săptămâni pentru a accelera vindecarea.

Când este indicată

Flebectomiile se pot efectua ca tehnică chirurgicală unică în suprimarea refluxului venos din venele colaterale trunchiului venos safen principal (ex. înainte de scleroterapie dacă există reflux în venele ce le alimentează, în tehnica de corecție hemodinamică C.H.I.V.A, etc.) sau după tratamentele ablative endovenoase (Radiofrecvență, laser, etc), sub nivelul de acțiune al fibrei endovenoase, întru-cât  traiectul tortuos al venelor nu permite cateterizarea.  Aceste pachete varicoase trebuie îndepărtate prin incizii mici, deoarece ele rămân dilatate și inestetice.
Și în tratamentul chirurgical clasic, pe lângă efectuarea crosectomiei și îndepărtarea trunchiului venos safenian principal prin stripping, se efectuează microincizii succesive pentru eliminarea pachetelor venoase restante.

Rezultatele

Recuperarea este rapidă și practic fără durere, iar întoarcerea la activitățile de rutină se poate începe în ziua următoare procedurii.
În prezent tehnica flebectomiilor este una de rutină, practicată în toate centrele de chirurgie vasculară, și flebologie, cu rezultate funcționale și estetice foarte bune.
vascular-renew

      Clinica Vascular Renew va fi închisă în perioada 5 septembrie -16 Octombrie inclusiv și se va redeschide pe 17 Octombrie.

Pentru programări sau întrebări ne puteți contacta utilizând formularul de pe site și vom reveni de îndată ce putem cu răspuns către dumneavoastră.