Ce este C.H.I.V.A.?

Cura Hemodinamică Conservativă  Ambulatorie a Varicelor

Cura Hemodinamică Conservativă  Ambulatorie a Varicelor

C.H.I.V.A. este o intervenție chirurgicală ambulatorie minim invazivă, prin care se încercă restabilirea circuitului normal de întoarcere a sângelui venos, fără a determina eliminarea trunchiului venos safenian.
Corecția hemodinamică se bazează pe conceptul că venele varicoase sunt un simptom al unei tulburări hemodinamice, iar eliminarea supraîncărcării venoase duce la  normalizarea fluxul venos și consecutiv, la  dispariția varicelor. Salvarea venei safene este foarte importantă pentru efectuarea  unui posibil bypass în cazul  arteriopatiei obstructive cronice periferice.

În ce constă tratamentul?

Evaluarea Eco Doppler vasculară  stă la baza tehnicii și vizează stabilirea preoperatorie a unei  cartografierii hemodinamice a sistemului venos.  Cu ajutorul ei se evidențiază sursa exactă a refluxului, prin care sistemul venos este supraîncărcat cu un flux sanguin ce în mod normal ar trebui să circule  către inima. După ce se stabilesc aceste puncte de reflux, ele vor fi marcate pe piele. Sub  anestezia locală sau si analgo sedare, se  practică mici incizii tegumentare-miniflebectomi, prin care se identifica venele cu reflux și se corectează fluxul sanguin prin ligaturi țintite ale acelor vene. Fluxul venos va fi astfel dirijat către venele sănătoase.

Avantajele

  • Foarte eficientă. Restaurează funcția venoasă normală. Normalizarea refluxului suprimă hipertensiunea venoasă, astfel venele varicoase își reduc dimensiunea.
  • Venele safene sunt conservate și pot fi utilizate, în caz de necesitate, pentru un eventual bypass coronarian sau vascular.
  • Tratament specific, care ia în considerare diferențele individuale.
  • Poate fi aplicată în majoritatea cazurilor de vene varicoase.
  • Doar anestezie locală sau cu analgo- sedare.
  • Incizii mici de 1-3 mm cu rezultate estetice optime.
  • Vasele limfatice și nervii situați pe traiectul venei varicoase nu suferă leziuni.
  • Ambulatoriu, câteva ore în clinică. Nu necesită imobilizare. Nu concediu medical
  • Se pot continua activitățile de obișnuite și viața socială.
  • Mai puțin costisitoare în comparație cu laserul, radiofrecvența și alte tehnici chirurgicale.

Rezultatul

Diametrul venelor dilatate varicos revine la normal în max. 7-8 săptămâni de la corecția hemodinamica, ca  urmare a reducerii presiunii venoase. Se recomandă purtarea unui ciorap compresiv pe parcursul acestei  perioade.
C.H.I.V.A. este cel mai eficient tratament pentru că păstrează vena safenă mare pentru posibile viitoare intervenții chirurgicale de bypass, dar și pentru că are o incidență minoră de recurență, este foarte bine tolerată și are rezultate estetice foarte bune.
vascular-renew

      Clinica Vascular Renew va fi închisă în perioada 5 septembrie -16 Octombrie inclusiv și se va redeschide pe 17 Octombrie.

Pentru programări sau întrebări ne puteți contacta utilizând formularul de pe site și vom reveni de îndată ce putem cu răspuns către dumneavoastră.